User Tools

Site Tools


about:minutes:2016-05-03

Jegyzőkönyv az ELTE BTK Angol-Amerikai Intézete Tanácsának 2016. május 3-i üléséről

A résztvevők aláírják a jelenléti ívet. Kenyeres János megnyitja az ülést. Az IT határozatképes, a jelenlévők elfogadják a napirendi pontokat.

1. Az intézetigazgató beszámol az elmúlt egy hónap és a közeljövő főbb eseményeiről:

Április közepén Phil Powrie, a University of Surrey professzora előadásokat tartott az Intézetben. Április 21-én került sor az „Easter 1916, Dublin“ c. zenés-filmes megemlékezésre az 1916-os dublini húsvéti felkelés és az Ír Köztársaság kikiáltása 100 éves évfordulója alkalmából. Április 26-án Zerkowitz Juditott köszöntöttük születésnapja alkalmából. Április 27-én került sor az EMERG (Early Modern English Research Group) által szervezett első könyvbemutatóra, melyen három Shakespeare-kritikával foglalkozó, az ELTE Anglisztika tanszék gondozásában megjelent fordításkötetről volt szó. Május elején Gregory Claeys, a Royal Holloway, University of London professzora tartott előadásokat. Május 5-én rendezi az Intézet az International Spring Festivalt, melyre minden hallgatót és oktatót szeretettel várunk. Május 10-én Farzad Sharifian, a kulturális nyelvészet nemzetközileg ismert kutatója a kulturális nyelvészetről és ennek fordítástudománybeli jelentőségéről és gyakorlatáról tart előadást. Május 11-én kerül sor a Film and Culture c. digitális tankönyv bemutatójára.

2. Az intézetigazgató beszámol a készülő anglisztika MA KKK helyzetéről, az anglisztika TEL-re várható hatásáról. Az új KKK még nem lépett hatályba.

3. Az intézetigazgató tájékoztatja az IT-t, hogy június 30-ig be kell nyújtani a dékánnak az óraadói szerződések iránti igényeket, és egyben írásban nyilatkozni kell arról, hogy a főállású kollégák óraterhelése megfelel a számukra előírt kötelező óraszámnak. Az intézeti igényeket kari bizottság bírálja el.

4. Az intézetigazgató kéri, hogy a tanszékek mielőbb gondolják át és készítsék el óraadói igényeiket az őszi félév vonatkozásában, hogy azokat az Intézet összesítve határidőben továbbíthassa a dékánnak. Az Intézet az új státuszok és előléptetések iránti igényeket folyamatosan napirenden tartja.

5. Az IT áttekinti a Kontra Edit által írásban benyújtott, az OTAK TEL-t érintő, szigorúan technikai módosításokat. A kért változtatások a tanegységek címét, kódját, jellegét vagy tartalmát nem érintik, pusztán a tárgyak felvételének félévét teszik rugalmasabbá. Az IT az OTAK TEL-t érintő javasolt módosításokat jóváhagyja.

6. A SEAS 130 konferencia: április 21-én megtartotta első ülését a konferenciaszervező bizottság, az előkészületek a terveknek megfelelően haladnak.

7. A szabadságolások adminisztrációjával kapcsolatban az egyetemen sok hibás adat került vissza a tanszékekre, ezeket – mivel javítani nem tudjuk őket – jelezzük a kari vezetés felé.

8. Egyebek

Az IT megvitatja a teremkihasználtság és irodaszer igények helyzetét.

Júniusban szükség lesz még IT ülésre az óraadói igények jóváhagyásával kapcsolatban.

Az év végi értekezletre és összejövetelre június 22-én 15:30-kor kerül sor.

Budapest, 2016. május 3.

A jegyzőkönyvet vezette: Kenyeres János

A kiadmány hiteléül:

Lénárt Zoltán

about/minutes/2016-05-03.txt · last touched 2019-04-14 17:49 by 127.0.0.1